Rólam

Brassó Imre vagyok és 5 éve, 2018-ban kezdtem el a sütéssel foglalkozni, mint unaloműzés. Máltán éltem és a süteményfelhozatal a szigeten elég szegényes volt, ezért hobbiból olyan dolgokat kezdtem el készíteni, amiket én magam is szívesen fogyasztottam volna. Fél év hobbisütögetés után úgy éreztem, hogy többet szeretnék tudni a cukrászatról és a legtöbbet a gyakorlatban, a munka során tanulhatok. Releváns képzettség és tapasztalat hiánya miatt nagyon lassan tudtam elhelyezkedni, kezdetben “csak” kiskukta lehettem egy cukrász mellett egy hotelban, de én már ekkor boldog voltam, hogy beengedtek a cukrászkonyhába és olyan dolgokat láthattam testközelből, amilyeneket előtte még soha. Fél évvel később már egy másik hotelban dolgoztam commisként, és menet közben beszereztem első francia szakkönyveimet, melyekből igyekeztem minden információt és tudást magamba szippantani. Egy kis idő elteltével már honfitársaimnak is sütöttem, akik folyamatosan bíztattak és lelkesítettek, így heti rendszerességgel készítettem tucatnyi tortát és egyéb finomságokat. Megtetszett, hogy szabadon alkothatok, önmagam lehetek és alkotásaimmal másoknak örömet szerezhetek. Újabb hotelben és étteremben dolgoztam, mialatt folyamatosan teszteltem és gyakoroltam szabadidőmben, 2020-ban érkezett el az a pont, amikor a munka átalakult hivatássá, a hivatás pedig szenvedéllyé formálódott.

A covid miatt 2020 nyarán hazaköltöztem, és egy győri kávézóban kezdtem el dolgozni, amely időszak alatt egyik alkotásommal sikerült elnyernem a Győr Város Önkormányzata által meghirdetett “Győr 750 születésnapi mentes tortája” elnevezésű kategória 1. helyezését. Egy év elteltével újabb kihívást kerestem, az év cukrászdájában kezdtem el dolgozni, hogy tovább fejlődhessek.

Nem sokkal később, az élet úgy hozta, hogy ismét külföldön dolgoztam: Ausztriába vezetett az utam. Hirtelen óriási szintugrás következett: hotel cukrásszá váltam és egyedüli feladatommá vált, hogy akár 200 vendég desszertigényeit is ki tudjam elégíteni. Másfél évet dolgoztam ebben a pozícióban, és úgy érzem rengeteget tanultam termeléssel-hatékonysággal kapcsolatban, megértem arra, hogy tudásomat, tapasztalatomat másoknak is átadjam, így ezzel a céllal költöztem újra haza Magyarországra.

Továbbképzésekkel, szakmai könyvekkel, kiadványokkal, online kurzusokkal folyamatosan képzem, fejlesztem magam, igyekszem követni az aktuális trendeket, hogy inspirálódjak és naprakész maradjak.